Aproape de inima ta!

Venim cu vesti bune ‼️

Cu ocazia Zilei Mondiale a Obezitatii (4 martie 2024), va aducem la cunostinta ca in intervalul 4-5 martie 2024 ,orele 9-13, cu sprijinul si sub indrumarea doamnei Dr.Demiras Ana-Maria, medic primar cardiologie, coordonator departament de cardiologie, clinica Ghencea, va oferim servicii gratuite de evaluare si monitorizare a factorilor de risc cardiovasculari!
Ce inseamna asta mai exact ⁉️

Ne vom axa atentia pe identificarea factorilor de risc pe care ii aveti si abordarea integrata a acestora.
📌 Vom masura gratuit tensiunea arteriala, indicele de masa corporala-IMC (indicatorul oficial de calculare a greutatii corporale ideale) si valoarea glicemiei serice (zaharul din sange).

📌 De asemenea puteti beneficia de masurarea indicelui glezna-brat: metoda neinvaziva folosita pentru diagnosticarea bolii arteriale periferice.
📌 oate aceste investigatii vin la pachet cu sfaturi si recomandari oferite de medicul cardiolog!

Persoanele identificate cu probleme la aceste investigatii vor fi indrumate catre consult de specialitate in vederea solutionarii acestora.
Aceasta initiativa vine pe fondul unei cresteri alarmante a bolilor cardiovasculare in randul populatiei, acestea fiind pe primul loc ca si cauza de deces la nivel mondial.
Procentul de decese premature din cauza bolilor cardiovasculare variaza de la 4% in tarile cu venituri mari la 42% in tarile cu venituri mici.
Romania, din pacate ocupa locul I in Europa ca mortalitate a populatiei secundar bolilor cardiovasculare, cu o medie de 109 decese la 100000 de locuitori, fata de media in UE de 44 la 100000 de locuitori. La fiecare 30 de minute un roman moare de infarct!

“O situatie ingrijoratoare cu care ne confruntam o reprezinta  reducerea considerabila a varstei persoanelor care dezvolta hipertensiune arteriala, obezitate, diabet zaharat, dislipidemie, secundar stilului de viata alert pe care il avem, expunderea la stres prelungit, dieta necorespunzatoare, fumat, noxe atmosferice, sedentarism si consumul in exces de energizante, alcool sau cafea.”  explica Dr. Demiras Ana-Maria, medic primar cardiolog.

De aceea, va asteptam sa va alaturati acestei campanii in care veti primi sfaturi pretioase in ceea ce priveste importanta cunoasterii si controlului factorilor de risc cardiovasculari.

Obiectivul principal al acestei campanii fiind de informare si educare a pacientilor in ceea ce priveste aparitia si preventia bolilor cardiovasculare prin adoptarea unui stil de viata cat mai sanatos si echilibrat. 🩺

Lasă un răspuns