Evaluarea medicală după COVID19 înseamnă mai mult decât o radiografie pulmonară ori niște analize de laborator!

Virusul SARS-CoV-2 poate ataca unul sau mai multe organe ale corpului uman, iar semnele afectării unui organ nu sunt mereu ușor vizibile! De aceea evaluarea consecințelor COVID19 asupra organismului trebuie să cuprindă atât examinarea clinică (de către medic) cât și analize țintite, în funcție de particularitățile fiecărui pacient!
La Centrul Medical Ghencea, evaluarea post-COVID19 conține atât un consult clinic inițial la medicul pneumolog (pentru identificarea posibilelor probleme de sănătate ale pacientului, după COVID19) și investigațiile necesare, cât și un consult final, de integrare a tuturor rezultatelor analizelor și consulturilor, dar și de stabilire a recomandărilor.
Dacă aveți nevoie de recuperare medicală sau consiliere psihologică post-COVID19, Centrul Medical Ghencea vă pune la dispoziție atât specialiștii săi cât și o bază de tratament de kinetoterapie și medicină fizică.
Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor persoanelor care au avut COVID19, Centrul Medical Ghencea pune la dispoziție 4 tipuri de pachete de servicii medicale:
  • Evaluare medicală integrată și recuperare medicală post-COVID19 – cu bilet de trimitere pentru medicul pneumolog.
  • Evaluare integrată post-COVID19 – fără bilet de trimitere
  • Recuperare medicală post-COVID19 – fără bilet de trimitere dar cu evaluare medicală realizată de un medic internist
  • Evaluare medicală integrată și recuperare medicală post-COVID19 – fără bilet de trimitere
Care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru accesarea pachetului de evaluare sau/ și recuperare medicală post-COVID19?
PASUL 1: Programare telefonică sau prin email la medicul pneumolog
Vă rugăm să specificați tipul de pachet de servicii medicale dorit – cu sau fără bilet de trimitere; evaluare și recuperare sau doar evaluare ori doar recuperare.
PASUL 2: Consult de specialitate (pneumologie)
Medicul pneumolog vă va consulta și, în funcție de problemele dvs de sănătate, vă va recomanda investigații și/ sau alt consult de specialitate.
PASUL 3: Efectuarea investigațiilor recomandate
Recoltarea analizelor de sânge se face în fiecare zi de marți și joi, între 8.00 – 10.00. Este recomandat ca pacientul să nu consume în dimineața respectivă alimente sau lichide îndulcite și, de asemenea, să nu se supună unui efort fizic consistent. Consumul de apă sau ceai neîndulcit este permis.
Radiografia pulmonară se efectuează în clinică, în ziua consultului inițial.
PASUL 4: Consult pentru interpretarea și integrarea tuturor rezultatelor, și recomandări în vederea recuperării post-COVID19.
După ce veți avea toate rezultatele analizelor, veți contacta medicul pneumolog care v-a evaluat inițial, pentru programare.
În urma consultației vei primi un raport de evaluare și recomandări în vederea recuperării post-COVID19.
PASUL 5: Servicii medicale sau/ și psihologice pentru recuperare post-COVID19
Serviciile de recuperare medicală sunt stabilite de medicul specialist de recuperare medicală și medicină fizică, în urma unui consult.